Forfatter

Lysets tid


Krigen hadde kommet slik kriger nesten alltid kommer, av seg selv, uten at noen helt er i stand til å forklare hvordan. Den ene dagen var det varm sommersol og frodig fargespill i løvtrærne og krig; folk snakket sammen i gatene og undret seg, kunne et land i krig være så vakkert, kunne en krig være så strålende?
1998_LysetsTid_web

Markus, Dieter og Manfred, tre tyske ungdommer, tre helt vanlige unge menn, drar seierssikre og stolte til fronten, til lyden av jublende menneskemasser. Men de unge soldatene vet ikke hva som venter dem. Under det katastrofale tyske felttoget mot Russland blir de delaktige i uhyrlige voldshandlinger, og de mister alt i krigen – sin uskyld, sin tro, sine røtter. Etter det historiske nederlaget ved Stalingrad havner de i krigsfangenskap i Baku. Her møter de et land og folk i sorg og lidelse, en lidelse de selv er ansvarlige for. Hvordan skal de klare å gjøre opp for seg? Hvordan skal de leve videre?
Lysets tid er en sjokkerende roman om vold og krig, en vakker beretning om kjærlighet og tilhørighet, og ikke minst en fantastisk historie om fortellerkunstens magiske kraft.«Suveren stilkunst, imponerende fantasikraft og store kunnskaper (…) har det meste som et stort diktverk skal romme, og forfatteren fremstår som usedvanlig reflektert og velskrivende»
Aftenposten

«Meget lesverdig»
VG

«Det faller lett å komme med lovord om Kopperud (…) En man som, liksom de karakterene han skriver om, har sett det meste og som nå veier sine ord og aldri sier noe overflødig.»
Dagens Næringsliv

«Gnistrande godt om krig, skuld og ansvar. Med Lysets tid har han skrive, ikkje berre ein drivande god roman, men også ein viktig ein.»
Færdrelandsvennen

«Imponerende (…) en nærgående og ofte sjokkerende studie i hva krig fører til.
Observerer

«Forbløffende og mangslungen (…) en innsiktsfull fremstilling av krig, ondskap og kulturell identitet.»
The Guardian

«En fengslende og uforglemmelig roman.»
Årets viktigste bøker, Irish Times