Forfatter

Vi som elsket Afrika


Gunnar Kopperuds beretning om Afrika starter der flyktningstrømmen slutter på afrikansk side, og starter for Europa. I Ceuta ved Middelhavet er tusenvis av mennesker samlet i provisoriske teltleirer, i håp om å klare overfarten til Europa.
2018_Vi som elsket Afrika_nett
I over tretti år har journalist og forfatter Gunnar Kopperud rapportert fra de aller fleste afrikanske land. Han har dekket de mest brutale kriger og konflikter, men også rapportert fra kontinentet han har elsket, håpet og trodd på. I dag erkjenner han at han har tatt feil: Frigjøringskrigene har skapt verken fred eller frihet. Nødhjelpen ødelegger. Bistand misbrukes. Asylinstituttet har spilt fallitt. Og menneskesmugling har blitt verdens tredje største industri. I denne essayistiske perlen av en bok følger Gunnar Kopperud flyktningstrømmens spor tilbake til der den startet. Men den geografiske reisen blir også en reise i tid, tilbake til et punkt i den nære historien hvor det fortsatt var rom for idealisme, håp og tro. «Hvordan havnet vi her», er spørsmålet som starter denne beretningen. Og hvordan skal Afrika kunne reddes fra seg selv?


Terningkast 6 til Gunnar Kopperuds sterke beretning om Afrika! «... boka er ikke bare et livstestament, men også en historie som kan få oss til å se på mye av det som skjer på det afrikanske kontinentet med et nytt og kritisk blikk, ikke for å fordømme, men for å forstå. «Jeg var i tvil om jeg skulle skrive boka», sier Kopperud i et portrettintervju med Klassekampen. Denne anmelder er ikke i tvil. Det er utrolig bra at Kopperud skrev den.» Jan-Erik Smilden, Dagbladet


«Gunnar Kopperud bringer en mørk og dyster stemme inn i innvandringsdebatten. Det er ubehagelig, men helt nødvendig å lytte til ham, han snakker av lang og trist erfaring. Så lenge vi også lytter til de som ikke bare har dratt til Afrika for å beskrive døden.» (Terningkast 5) Sven Egil Omdal, Stavanger AftenbladDu kan kjøpe boken her.

Vil du lese første kapittel gratis? Klikk her.